Vragen over Wiber Internet

Wiber Internet verbinding zijn draadloos ! 

Vanuit de ontvanger gaat een weerbestendige kabel/verbinding naar uw router. Deze zorgt ervoor dat er een verbinding met een van onze opstelpunten gemaakt wordt. 

Er dient wel een zogenaamde zichtverbinding te zijn, op hele korte afstand (<1Km) is hier een uitzondering op mogelijk. Informeer hierover naar de mogelijkheden.

Of het nu regent, hagelt of sneeuwt ? De verbinding blijft optimaal en stabiel !

 1. Een Zakelijke verbinding is een Symetrische verbinding (b.v. snelheid down/up 30/30). Particulieren verbindingen zijn A-Symetrisch (b.v. snelheid 30/15 down/up).
 2. De service level (SLA) van zakelijke verbindingen is uit te breiden met extra support, 7 dagen per week. Bij Particulieren verbindingen is dit alleen tijdens kantooruren (ma t/m vr. 09:00-17:00).
 3. Er zal op basis van Kamer van Koophandel register gekeken worden indien er op het aansluitadres een onderneming is geregistreerd. Zo ja, dan wordt de verbinding als Zakelijk beschouwd.

Ja ! Op dit moment worden alleen Wiber Zakelijke Internet verbindingen voorzien van een vast IP adres. Bij zakelijke verbindingen is een optie voor meer IP adressen.

 

Alle particulieren Internet verbindingen krijgen een Dynamisch (wisselend) adres. Port forwarding (inkomende routering) is op Particuliere verbindingen NIET mogelijk!

Verwachting is om Q3-2018 alle aansluitingen te voorzien van een vast IP adres.

 

 

Nee, dit kan niet.  

Mailadressen kunnen niet worden overgenomen van aanbieder naar aanbieder (b.v. Ziggo, KPN, Planet, Hetnet naar Wiber) Wel kunt u bij veel aanbieders/providers een E-mail Only abonnement afsluiten voor een klein bedrag per maand zodat u uw huidig E-mailadres behoud.

Ook kunt u kiezen voor een nieuw mailadres aan te maken (gratis) van b.v. Gmail, Icloud, Hotmail.

Vragen over Wiber Bellen

Ja, dit kan. indien u gaat bellen over het Wiber netwerk zorgen wij ervoor dat uw telefoonnummer(s) mee verhuist. U dient wel contractvrij over te stappen van uw huidige provider naar Wiber i.v.m. afkoopsommen.

Ja, dat kan ! Dit gaat middels een VoIP adapter. Deze dient achter ons netwerk (router) aangesloten te worden en is de vervanger voor een analoge lijn. 
Achter de analoge uitgang kan een telefoon, dect toestel of fax worden aangesloten.

Vragen over Wiber TV

Klik HIER voor het actuele aanbod van de zenders.

Wat je nodig hebt is een TV met een HDMI aansluiting. Heb je deze, dan kun je TV kijken d.m.v. geleverde ontvanger en standaard afstandsbediening.

 

De ontvanger is op 2 mogelijkheden aan te sluiten:

1. via netwerkkabel verbinden met modem (heeft de voorkeur, stabiele verbinding).

2. via WiFi. WiFi verbinding moet goed en stabiel zijn om de TV ontvanger goed te kunnen laten functioneren.

Voor meer informatie klik HIER.

"Supersnel internet in onze achtertuin!"

Familie Janssen

Internet, Bellen en TV kijken waar u maar wilt

Wiber levert deze verbindingen in het buitengebied voor zowel zakelijk als particulier. Voorwaarde is dat er een zichtverbinding met een van onze stations moet zijn.

Internet

Wiber Internet zijn verbindingen met dezelfde snelheid als glasvezel en worden geleverd in het buitengebied waar geen snelle internetverbinding mogelijk is.

Bellen

U blijft uw huidige telefoonnummer(s), telefooncentrale en toestellen gebruiken. Wat verandert is de verbinding die u gebruikt om te bellen en gebeld te worden.

TV kijken

Je zit niet langer vast aan de kabel of schotel. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe jij TV kijkt. Thuis of buiten de deur, op het scherm van jouw keuze.

Voordelen Internet

 • Hoge internet snelheid
 • Snel en handig te realiseren
 • Vast IP adres (zakelijk)
 • Lokale provider, dus korte schakels

Meer informatie

Voordelen Bellen

 • Minder vaste kosten
 • Eenvoudig in gebruik
 • Flexibel en schaalbaar
 • Werkt met uw huidige apparatuur
Meer informatie

Voordelen TV

 • Interactieve TV in HD 
 • Maandelijks aanpasbaar
 • Gratis FOX Sports 1 Eredivisie
 • Gratis 7 dagen terugkijken
Meer informatie